Sök till styrelsen i EAA!

Hej!

Det har nu blivit dags att söka till EAAs styrelse för 2017/2018 och vi ser gärna att du söker och kommer med i ett gäng med 10 andra glada själar som ska leda föreningen framåt i ett år framöver!

Vid ansökan skickar du ett mejl med ditt namn, post(er) som du söker och en kort beskrivning av dig själv. Ansökan skickas till:

val@eastasian.studorg.liu.se

Du kommer sedan att snarast bli kallad till en intervju med valberedningen.

Sista datumet att skicka in ansökan till valberedningen är den 20e februari, men minns att du alltid kan söka direkt på föreningsstämman som är den 7e mars!

(Kallelse skickas ut separat.)

Så vad är egentligen styrelsen till EAA och vad gör EAA?

EAA-styrelsen är gruppen som är ansvariga att under året hålla i event för medlemmar såsom sittningar och CC (Conversation Corner) samt studiebevakningen för Asienkunskap. Utöver detta får styrelsen ordna event och aktiviteter som roar och gynnar medlemmar som studenter på Asienkunskap. EAA är alltså en förening för alla som är intresserade av Östasiatisk kultur, och ett stöd för studenterna på Asienkunskap. Det är inget krav att ha gått Asienkunskap, utan allt vi önskar är att du är intresserad av Östasien i någon grad och vill ha ett roligt och lärande år tillsammans med en grupp likasinnade.

Vilka söker vi?

(Om inte någon av beskrivningarna nedan passar in på dig men om du ändå känner att det här är just din grej? Oroa dig inte, sök ändå och prata med valberedningen eller styrelsen för mer information om de olika posterna. Det är nog just dig som vi kanske ändå söker! )

Ordförande – är du som är aningen organiserad och har en drivanda vilket du balanserar med kommunikation och ett intresse för människor. Din roll är att stötta och leda styrelsen, vilket du gör genom att medla inom styret och utåt som till LinTek, nämnden, LiU, andra föreningar och organisationer samt håller i möten och föreningsstämmor.

Vice ordförande – är du som har koll på läget och kan hjälpa ordförande när denne virrar in sig i alla kontakter. Det är ditt ansvar att ha koll på stadgarna och se till att föreningens arbete följer dem. Det är en perfekt roll för dig som gillar att observera och lära, gillar att kolla lite på mycket och som själv tar ansvar för ditt arbete.

Sekreterare – är du grym på skrift? Bra, då är det dig vi söker! Sekreteraren ska nämligen ha koll på dokumenten och vara fingersnabb nog att hinna med att ta stödord på alla möten. Bra organisation på anteckningar är därför att föredra, men om du inte har det än så är det ingen fara, följ mallen och du är i hamn!

Kassör – är för dig som älskar ordning och detaljer, du ska nämligen ansvara för föreningens ekonomi! Erfarenheter från liknande poster är att föredra, men det viktiga är att du aktivt ser till att pengarna är som de ska och följer god redovisningsed! Det är en lärorik post med stort ansvar för dig som vill veta mer om hur föreningsekonomi fungerar.

Studienämndsordförande, även kallad Snordf – är du som brinner för studiefrågor och vill att studenterna på LiU ska ha det så bra som möjligt. Du är ansvarig för studiebevakningen på Asienkunskap och ska med hjälp av klassrepresentanter utvärdera och ge förslag till förbättringar på programmet. Du sitter också med i den ansvariga nämnden för programmet och får där aktivt arbeta med att förbättra studiemiljön här på LiU.

Ledamot – 5 personer
Som ledamot tillsätts du ingen officiell post på stämman, utan istället har du egen möjlighet att bestämma din roll inom gruppen. De roller som vi bland annat söker är följande:

Eventansvarig – det är du som anordnar alla de stora och små eventen, självklart med hjälp av dem andra men det är du som leder projektet. De vanliga eventen är de två större sittningarna som hålls under året men även andra event som Matlagningsevent, Pulkaåkning med grill, Vollybollturnering och andra påhitt ligger under din post. Så om du är sugen att hålla i de mest minnesvärda eventen under året är detta något för dig!

CC-ansvarig – detta är för dig som gillar människor och kommunikation, du ska nämligen planera föreningens CC (Conversation Corners). Här får du fria händer att hitta på teman, lekar eller annat som medlemmarna kan göra på CC där vi kan lära av varandra, både språk och kultur. CC är EAAs veckoevent och är det som kommer att märkas mest under året, så om du gillar att skapa möten mellan människor är detta något för dig!

Näringslivsansvarig – gillar du att knyta kontakter, prata med företag, föreningar och nya människor? Kul, då hoppas vi att du söker och blir vår näringslivsansvarig! Det är du som ordnar kontakterna som föreningen behöver för eventen, skapar möten mellan föreningar och ger oss utrymme att skapa det lilla extra.

Informationsansvarig – är du som sprider informationen till alla föreningens medlemmar, vilket gör att sociala medier, infoutskick och massmejl är din grej, eller kommer att bli! Skrift på både svenska och engelska är inget problem för dig och du gillar att jobba med text, det är nämligen du som sätter tonen på skriften utåt till medlemmarna och ser till att ingen kommer bort på vägen, bildligt talat.

Panda – är namnet på ledamot med en ännu obestämd roll. Du har ingen fast ansvarsroll utan hjälper till där det behövs i styrelsens arbete. Perfekt för dig som vill lära lite om mycket och som känner att du kan bidra med både det ena och det andra. Panda är också för dig som har en idé och vision om en roll du tycker är viktig i styrelsen men som kanske inte finns idag, exempelvi alumni-ansvarig. Rollen är din och den anpassas efter önskan hos dig och behovet i styrelsen!

Vid frågor hör gärna av dig till val@eastasian.studorg.liu.se eller kom och prata med styrelsen på CC i rum P44 varje torsdag mellan 17.15-19.00.

Vi ses fram emot din ansökan!

Vänliga hälsningar,

Valberedningen 16/17