Newsletter #10 17/18

Newsletter #10 17/18

  1. Conversation Corner
  2. Extrastämma 7/12
  3. A Message from the Project Group
  4. Sök Styrelsen 17/18

Conversation Corner

This Tuesday conversation corner will be in U3 and U4 (C-huset) at 17:15, and on Thursday cc will be in P44 at 17:15.

Extrastämma 7/12

Styrelsen har beslutat att hålla i en extrastämma torsdagen den 7 december. Stämman hålls bland annat för att välja in nya styrelsemedlemmar. En fullständig kallelse kommer senare.

A Message from the Project Group

Hello EAA members!

This is a message from the Project Group, which was formed during the Autumn assembly to investigate how EAA functions in relation to the board, TEKKEN and the members. We have assembled twice to discuss what questions we need to investigate and how it should be done. Some of the matters plan to discuss were, amongs others:

  • The workload of the board
  • Shifting responsibility within EAA
  • A Conversation Corner Committee
  • The core functions of EAA
  • The economy and governance of TEKKEN and EAA

To accomplish this, we would like to invite all members who are interested in discussing these matters or any other matter regarding the future of EAA to a discussion meetings starting this week!

Tuesday (November 14th) during lunch (12:15-13:00) in S26, C building

Thursday (November 16th) during CC (17:15-19:00) in P44, C building

We will during the coming months be updating the members of our work and any meetings or forums for discussion that will be held, so please stay tuned.

Best regards,

EAA Project Group

Sök Styrelsen 17/18

EAA:s valberedning öppnar för ansökan till ett antal poster inom styrelsen 2017/2018, och ser gärna att du söker och kommer med i gänget som leder föreningen framåt fram till sommaren 2018! Vid ansökan skickar du ett mejl med ditt namn, post(er) som du söker och en kort beskrivning av dig själv. Ansökan skickas till:

valberedning.eaa@gmail.com

Du kommer sedan att snarast bli kallad till en intervju med valberedningen. Sista datumet att skicka in ansökan till valberedningen är den 22 november.

Så vad är egentligen styrelsen till EAA och vad gör EAA?

EAA-styrelsen är gruppen som är ansvariga att under året hålla i event för medlemmar såsom sittningar och CC (Conversation Corner) samt studiebevakningen för Asienkunskap. Utöver detta får styrelsen ordna event och aktiviteter som roar och gynnar medlemmar som studenter på Asienkunskap. EAA är alltså en förening för alla som är intresserade av Östasiatisk kultur, och ett stöd för studenterna på Asienkunskap. Det är inget krav att ha gått Asienkunskap, utan allt vi önskar är att du är intresserad av Östasien i någon grad och vill ha ett roligt och lärande år tillsammans med en grupp likasinnade.

Vilka söker vi?

 (Om inte någon av beskrivningarna nedan passar in på dig men om du ändå funderar på om detta är något för dig? Oroa dig inte, sök ändå och prata med valberedningen eller styrelsen för mer information om de olika posterna. Det är kanske är just dig som vi ändå söker!)

Ordförande – Detta är en unik situation då vi söker en ordförande mitt i ett verksamhetsår. Vi ser därför att du, förutom att du är en organiserad person med drivanda, också har koll på EAA och dess verksamhet. Som ledare för styrelsen bör du även vara taggad på att bygga en sammanhållande grupp!

General – Tyckte du småtting-p (eller nolle-p) var roligt och vill vara med och arrangera det? Då kan du söka general som är ledare för TEKKEN och ansvarar för mottagningen av nya studenter på Asienkunskap. Du väljer in ett gäng som tillsammans med dig ska vara fadderi. Du har dessutom kontakt med LinTek gällande mottagningsfrågor samt att du är en del av EAA:s styrelse. Eftersom generalen är chef över sin fadderigrupp bör du även i denna post fokusera på ledarskap och organisation. Viktigt att tänka på är att arbetet innebär mycket ansvar, men var inte orolig om det verkar överväldigande. Du får såklart mycket hjälp av tidigare TEKKEN-fadderister, och en massa skoj ingår i planerandet av småtting-p!

Vice ordförande – Har du koll på läget och kan hjälpa ordförande när denne virrar in sig i alla kontakter? Det är ditt ansvar att vara ett stöd till ordföranden samt ha koll på stadgarna och se till att föreningens arbete följer dem. Det är en perfekt roll för dig som gillar att observera och lära. Det finns i den här posten även utrymme att ta sig an någon av rollerna som nämns längre ner under ledamöter!

Sekreterare – Är du grym på skrift? Bra, då är det dig vi söker! Sekreteraren ska nämligen ha koll på dokumenten och vara fingersnabb nog att hinna med att ta stödord på alla möten. Bra organisation på anteckningar är därför att föredra, men om du inte har det än så är det ingen fara, följ mallen och du är i hamn! Även sekreterarrollen brukar kunna kombineras med andra ledamötesroller om du hittar något intressant där också.

Ledamöter – Som ledamot tillsätts du ingen officiell post på stämman, utan istället bestämmer ni inom styrelsen vilka som har vilka ansvarsområden utöver de fasta posterna. Det innefattar områden som bland annat ansvar över event, information, IT, marknadsföring, konversationspass, förråd och inköp.

Eventansvarig är den som tar tag i planering av föreningsprojekt såsom sittningar, matlagningsevent, pubar, eller egentligen vad som helst som ni i styrelsen vill hitta på för medlemmarna!

Informationsansvarig ser till så att information om allt styrelsen bestämmer och alla event som händer når ut till medlemmarna. Föreningen har till exempel en hemsida, mejlutskick och sociala medier som behöver pysslas om. Detta överlappar lite med IT-ansvarig, som ser till så att teknik, bland annat mejlkonton och fillagring, fungerar som de ska!

EAA vill marknadsföra sig en hel del utåt, både till företag och mot eventuella framtida basårs-studenter, och kanske utåt mot andra studenter här inom Linköpings universitet. Det finns redan en näringslivsansvarig inom styrelsen som styr över det förstämda, men om du tycker det verkar spännande att jobba för att öka föreningens synlighet ytterligare ska du absolut höra av dig!

En intendent är ansvarig för administrativa arbetsuppgifter som hantering av förråd, inköp, nycklar och bokning av salar. Det är flera små uppgifter som inte tar lång tid i sig själva men är en viktig del för att lätta arbetsbördan från de annars planeringsmässigt tunga posterna. Det ingår en hel del roliga fördelar med att ha den här rollen. Kom på intervju så får du höra!

Konversationspassansvarig, även kallad CC-ansvarig, organiserar de regelbundna mysiga fikastunderna som är föreningens klassiker. Vill du komma på intressanta teman och kanske specialevent som får alla att känna sig välkomna att öppna upp sig inför varandras språk och kulturer? Hör av dig på mejlen nedan!

Vid frågor hör gärna av dig till valberedning.eaa@gmail.com kom och prata med styrelsen på CC i rum P44 varje tisdag och torsdag mellan 17.15-19.00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vänliga hälsningar,

Valberedningen 17/18
Östasiatiska föreningen